Vreugdenhil presenteert stabiele cijfers in coronajaar

Melkpoederproducent Vreugdenhil Dairy Foods heeft in 2020 een stabiele omzet gerealiseerd en het resultaat weten te verbeteren ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat dit tijdens het coronajaar gerealiseerd is, toont volgens de directie aan dat Vreugdenhil een veerkrachtig bedrijf is.

Vreugdenhil+presenteert+stabiele+cijfers+in+coronajaar
© Vreugdenhil

In totaal bedroeg de omzet in 2020 781 miljoen euro. De winst kwam uit op 20,8 miljoen euro. De gemiddelde melkprijs voor melkveehouders bedroeg 36,77 euro per 100 kilo. In totaal werd er 15 miljoen aan investeringen gedaan.

'Bij aanvang van de coronacrisis daalden de prijzen fors, waarna in de tweede helft van het jaar de prijzen herstelden', schrijft de directie in een persverklaring. 'Goede voeding is wellicht relevanter dan ooit, wat terug te zien was in een groeiende vraag naar onze producten. Ook gedurende de coronacrisis en uitdagingen op het gebied van containertransport is Vreugdenhil in staat geweest haar klanten tijdig te leveren.'


Juiste maatregelen

Volgens CEO Albert de Groot is continuïteit in de leveringen van melkpoeder erg belangrijk. 'Doordat ook onze melkveehouders tijdig de juiste maatregelen namen om te zorgen dat de melk veilig kon worden opgehaald en door de schouders eronder mentaliteit van onze medewerkers, zijn we altijd in staat geweest om de melk te verwerken, verpakken en te verzenden naar onze klanten over de hele wereld. Hier ben ik onze melkveehouders en medewerkers erkentelijk voor.'

Vreugdenhil verkoopt melkpoederproducten in ruim 130 landen. Vreugdenhil verwerkte in 2020 circa 1,4 miljard kilo melk. De melkpoederproducent heeft vestigingen in Barneveld, Scharsterbrug, Gorinchem en Madrid. Het hoofdkantoor staat in Nijkerk. Bij Vreugdenhil werken ongeveer vijfhonderd medewerkers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer