Boeren Vreugdenhil Dairy Foods richten leveranciersvereniging op

Zes melkveehouders, die leveren aan Vreugdenhil Dairy Foods, hebben leveranciersvereniging Holland Dairy Producers opgericht. Ze willen daarmee sinds 1 september de positie van de melkveehouder in de keten verbeteren.

Boeren+Vreugdenhil+Dairy+Foods+richten+leveranciersvereniging+op
© Persbureau Noordoost

De melkveehouders willen niet langer op individuele basis hun ongenoegen uiten bij Vreugdenhil Dairy Foods, maar als leveranciers gezamenlijk aan de slag gaan. Ze streven ernaar om zoveel mogelijk collega's te vertegenwoordigen en roepen hen daarom op lid te worden.

Volgens woordvoerder Dick van Selm wordt het tijd om als leveranciers een collectief te vormen. Holland Dairy Producers wil een professionele en constructieve gesprekspartner zijn voor de directie van Vreugdenhil Dairy Foods, zegt hij. 'De kostprijs blijft constant stijgen, terwijl de opbrengstprijs vastgenageld lijkt. De marges zijn inmiddels negatief geworden, waardoor het rendement van melkveehouders te laag is.'


Transparante melkprijs

De leveranciers willen transparantie in de melkprijs. Daarnaast willen ze invloed op de bovenwettelijke eisen die de afnemer aan hun bedrijfsvoering en melk stelt. Komende dagen ontvangen alle ruim achthonderd veehouders die aan Vreugdenhil Dairy Foods leveren een ansichtkaart.

Op die ansichtkaart staat de uitnodiging om de Holland Dairy Producers-site te bezoeken. Hierop staan de speerpunten en is er de mogelijkheid om zich als lid aan te melden.


Bel Leerdammer

Ook de leveranciers van zuivelonderneming Royal Bel Leerdammer (RBL) richtten vorig jaar een leveranciersvereniging op. Dat gebeurde in navolging van twee rechtszaken tegen het Bel Leerdammer-concern. Een groeiende ontevredenheid en gebrek aan vertrouwen zorgde toen voor de notariële oprichting van Leveranciers Vereniging Leerdammer Collectief (LVLC).


Inmiddels zijn er meer dan 430 LVLC-leden, die de helft van de totale melkhoeveelheid van RBL produceren. Op de website van de vereniging staat dat er sinds de oprichting hard en op een positieve manier wordt samengewerkt met RBL om tot een constructieve samenwerkingsvorm te komen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer