Wakker Dier dient klacht in tegen spotje FDF

Wakker Dier gaat een klacht indienen bij de Reclame Code Commissie tegen Farmers Defence Force (FDF). Volgens de dierenrechtenorganisatie liegt FDF over hoe voedsel in Nederland wordt geproduceerd.

Wakker+Dier+dient+klacht+in+tegen+spotje+FDF
© Farmers Defence Force/YouTube

In een reclame van de boerenactieclub wordt gezegd dat voedsel in Nederland 'puur natuur wordt geproduceerd met alleen het beste voor plant en dier'. Wakker Dier noemt dit een schandelijke leugen. 'Nederland krijgt zo een verkeerd beeld van onze vee-industrie', aldus bestuurslid van Wakker Dier Anne Hilhorst in een verklaring.

In de klacht staat dat twee claims van FDF worden bestreden, namelijk dat voedsel puur natuur wordt geproduceerd en dat alleen het beste voor plant en dier wordt gedaan. 'Farmers Defence Force licht de consument verkeerd voor', stelt Hilhorst. Volgens haar neemt de gemiddelde klant mogelijk een aankoopbeslissing die hij anders niet had genomen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer