LNV zoekt boeren die willen meedenken over beleid

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) is op zoek naar akkerbouwers, tuinders en veehouders die willen meedenken over het landbouwbeleid. Zij kunnen vanaf september aansluiten bij de LNV Community.

LNV+zoekt+boeren+die+willen+meedenken+over+beleid
© Dirk Hol

De LNV Community is de onlinedenktank van het ministerie. Het is een besloten platform waarop tweehonderd agrarisch ondernemers met elkaar in gesprek gaan over het landbouwbeleid. Leden van dit platform denken elke maand mee over thema's die hen raken, zoals het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, mestbeleid en verdienvermogen. LNV gebruikt de opbrengsten uit de community om haar voorstellen en adviezen beter te laten aansluiten op de praktijk.

Het ministerie wil zoveel mogelijk boeren en tuinders de kans geven mee te praten. Daarom wisselt de groep elk jaar van samenstelling. Veel melkveehouders hebben al aangegeven interesse te hebben. Het ministerie zoekt specifiek nog tuinbouwers en houders van melkgeiten, pluimvee en varkens.


Agrarisch ondernemers kunnen zich tot en met 25 augustus aanmelden via de community-website. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Uit alle aanmeldingen zal LNV een zo divers mogelijke groep selecteren. Na aanmelding horen belangstellenden in september of zij een van de leden van de LNV Community zijn geworden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer