870 hectare suikerbieten bij rivieren onder water

Ongeveer 870 hectare suikerbieten is langs de overstroomde rivieren geheel of gedeeltelijk onder water komen te staan. Dit blijkt uit een inventarisatie van Cosun Beet Company.

870+hectare+suikerbieten+bij+rivieren+onder+water
© Elly Michiels

Nu de extreme waterstanden in de verschillende rivieren weer richting normaal peil dalen, is de schade aan de gewassen zichtbaar. Na een inventarisatie van de Agrarische Dienst van Cosun Beet Company blijkt dat het gaat om 280 percelen van tweehonderd bietentelers.

Naar schatting staat 25 procent van de bietenpercelen nog onder water. De vraag voor deze percelen is of ze zich nog zullen herstellen. De overige 75 procent heeft één dag of enkele dagen onder water gestaan.


Groei en herstel

Het duurt nog minimaal twee weken voor er goed zicht is op de potentie van groei en herstel. Het weerbeeld voor de komende weken is daarin bepalend voor de ontwikkeling van ziektedruk en verschillende soorten rot en de invloed van zuurstofgebrek.


• Volg al onze berichtgeving over de wateroverlast

De Agrarische Dienst van Cosun Beet Company lost gewijzigde leveringswensen voor de bietenleveringen van de getroffen telers zo praktisch mogelijk op.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer