Boerenzoon Kimmann wint goud in Tokio

Niek Kimmann uit het Overijsselse Dedemsvaart heeft vrijdag de gouden plak bemachtigd in de BMX-finale op de Olympische Spelen in Tokio.

Boerenzoon+Kimmann+wint+goud+in+Tokio
© Foto: Familie Kimmann

Vader Richard Kimmann was door het dolle heen, toen hij zijn zoon als eerste over de finish zag komen. De akkerbouwer en eigenaar van Farmers4all bekeek de finale samen met 25 vrienden en familieleden. 'Dit is de kers op de taart', zegt hij. 'Niek is al op zijn zevende begonnen met deze sport en achttien jaar lang stond zijn leven in het teken van BMX.'

Samen met zijn broer Justin trainde Niek Kimmann jarenlang op de BMX-banen op hun erf. De 25-jarige boerenzoon (op de foto met Erben Wennemars) won al twaalf wereldbekers, maar het olympisch goud ontbrak nog.


Bedrijf versierd

Vanwege de strenge coronamaatregelen kon zijn vader niet aanwezig zijn bij de wedstrijd in Tokio, dus maakte de familie er in Nederland een spektakel van. De bedrijfspanden werden versierd met 450 meter vlaggetjes. In de huiskamer kreeg de fiets waarop Niek Kimmann de laatste WK-titel pakte, een prominente plek. Ook hing het huis vol medailles en kampioenshirts. 'Dat gaf bij ons de juiste beleving en een goede energie', zegt Richard Kimmann enthousiast.

Vier dagen voor de finale kwam de BMX'er nog akelig ten val bij een botsing met een official. Hij liep daarbij een scheurtje in zijn knieschijf op. Zijn vader kreeg het bericht binnen via een appje. 'Je schrikt natuurlijk. Maar toen ik het filmpje ontving, zag ik direct dat Niek na de val zijn koppie omhoog hield. Hij keek meteen hoe het met de official ging. Gek genoeg had ik er een goed gevoel bij, al moesten we nog wel de scan afwachten', zegt hij. 'Maar het is des te bijzonderder dat hij na deze val toch het olympisch goud pakt. Een diepe buiging voor hem.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer