Limburgse overheden willen versneld actieplan tegen wateroverlast

Een Limburgs actieplan is nodig om inwoners, woningen, horecabedrijven, winkels, landbouwpercelen en infrastructuur te beschermen tegen de gevolgen van de extreme aanvoer van water. Daarvoor pleiten provincie Limburg, gemeenten en waterschap Limburg. Klimaatverandering noopt de partijen om versneld samen te werken aan de waterveiligheid.

Limburgse+overheden+willen+versneld+actieplan+tegen+wateroverlast
© Twan Wiermans

Deltacommissaris Peter Glas bracht samen met dijkgraaf Patrick van der Broeck van waterschap Limburg en watergedeputeerde Lia Roefs een bezoek aan de door watersnood getroffen gebieden in Meerssen en Valkenburg. De overheden willen niet alleen ruimte geven aan de rivieren, maar ook aan beken.Waterschap Limburg werkt door programma Water in Balans samen met inwoners, de landbouwsector, natuurorganisaties, terreinbeheerders en gemeenten aan knelpunten in het regionale watersysteem. De opgave is onder meer door de bijzondere grensligging en de samenstelling van het landschap (heuvels en dalen) groot. Het is een nationale opgave om de beekdalen in Limburg en elders in het land voldoende robuust te krijgen.


Volg al onze berichtgeving over de wateroverlast

In het Limburgse beeksysteem, mede gevoed door neerslag uit Duitsland en België, zien de regionale overheden een enorme opgave. Nieuwe internationale klimaatmodellen tonen dat in Zuidoost-Nederland steeds meer hevige buien verwacht kunnen worden. Gemeenten, provincie en waterschap gaan met het nieuwe kabinet in gesprek om na te gaan wat nodig is om het watersysteem klimaatrobuuster te maken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer