Boerschappen+en+ZLTO+helpen+kersenteler+na+hoogwater
Nieuws
© Anjo de Haan

Boerschappen en ZLTO helpen kersenteler na hoogwater

Boerschappen probeert in samenwerking met ZLTO om 40.000 kilo kersen van de Fruitboerderij in het Limburgse Baarlo als sap aan de man te brengen. Die kersen waren door de zware regenval tijdens het recente noodweer onverkoopbaar geworden.

Na de hevige regenval in Limburg is in de 60 hectare tellende boomgaard van de Fruitboerderij nog slechts 10 procent van de kersen te gebruiken. Na een hartenkreet van teler Susanne Görtz gingen Boerschappen en ZLTO op zoek naar een goede bestemming voor de morellenkersen.


Volg al onze berichtgeving over de wateroverlast

Boerschappen laat 40.000 kilo morellenkersen persen tot puur sap. 'Dit jaar is het kersensap dus dubbel zo zuur, vanwege de natuurlijke smaak van de morellen en het schrijnende verhaal uit Limburg', zo beschrijft Boerschappen het product. De pakken kersensap zijn per doos van zes stuks te bestellen. Afnemers kunnen nu al een zogeheten pre-order plaatsen en ontvangen het product dan dit najaar.
Eerlijke prijs

Kersenteler Görtz is blij met de helpende handen. 'Na zo'n vreselijk intense week is het heel fijn om met positieve dingen bezig te zijn. We zijn dan ook heel blij dat Boerschappen ons helpt om dit seizoen een klein beetje te redden. We krijgen een eerlijke prijs voor de kersen en op deze manier hopen we toch nog een mooie bestemming te vinden voor onze prachtige en lekkere kersen, want laten hangen zou helemaal zonde zijn.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 7°
  10 %
 • Zondag
  12° / 6°
  10 %
Meer weer