Ook zuivelfabrieken kampen met gevolgen wateroverlast

Zuivelondernemingen in Wallonië en Duitsland zijn bezig met crisismanagement. Verschillende zuivelfabrieken ondervinden namelijk de gevolgen van de hevige regenval. Room en melk moeten nu door andere fabrieken worden verwerkt, melden bronnen uit de zuivelwereld.

Ook+zuivelfabrieken+kampen+met+gevolgen+wateroverlast
© Arla Foods

Het betreft onder andere een vestiging van Arla Foods in het Duitse Pronsveld. Dat ligt in de Eifel. Het bedrijf maakt melkpoeder en houdbare melk. De regenval en de daarmee gepaard gaande overstromingen in deze regio veroorzaken enorme belemmeringen voor het wegverkeer. Maar in sommige gevallen ook verstoringen van de openbare infrastructuur, zoals tele- en datacommunicatie.


Volg al onze berichtgeving over de wateroverlast

'Hierdoor worden ook sommige operationele processen in onze fabriek in Pronsveld getroffen', zegt woordvoerder Nynke Meijer van Arla Foods: 'Vooral op het gebied van logistiek.' De reguliere operationele processen in de fabriek gaan wel gewoon door. Met betrekking tot de melkophaling op Arla-melkveehouderijen kunnen er sporadische vertragingen en verstoringen in het bedrijfsproces zijn.

Ook een fabriek van Corman in het Belgische Limbourg zou hinder ondervinden van de wateroverlast. In deze vestiging worden zuivelproducten voor de horecagroothandel gemaakt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer