Laatste gras gemaaid en rosékalveren geëvacueerd

Op het melkveebedrijf van familie Mertens in het Limburgse Kessel wordt nog snel een snede gras binnengehaald voordat het land bij de Maas onder water staat.

'We hebben lang getwijfeld, maar vanochtend toch besloten te maaien', geeft Thijs Mertens aan. 'We hadden een flink pak gras staan en als dat onder water komt, is het verloren. Je kunt het beter te nat in de kuil hebben dan helemaal niks.'

Een paar honderd meter verderop bij akkerbouwer en kalverhouder Harm Peeters is de stal leeg. Hij heeft zijn rosékalveren geëvacueerd. 'We zijn vanochtend begonnen met het evacueren van de 260 dieren. We zijn nu voer aan het laden om de kalveren 20 kilometer verder te kunnen voeren. We verwachten dat binnen enkele uren het water in onze stallen staat.'


Volg al onze berichtgeving over de wateroverlast

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer