USDA voorspelt 5 miljoen ton lagere eindvoorraad tarwe

Door een verminderd aanbod en een fractioneel lager gebruik zal de eindvoorraad aan tarwe in de wereld voor 2021/2022 dalen met 5,1 miljoen ton.

USDA+voorspelt+5+miljoen+ton+lagere+eindvoorraad+tarwe
© Han Reindsen

Dat voorspelt het Amerikaanse landbouwministerie USDA op basis van het nieuwe Wasde-rapport van juli. De verwachte eindvoorraad voor 2021/2022 zal dalen naar 291,7 miljoen ton. De verlaging van de tarweproductie in de Verenigde Staten was meer dan verwacht.

De wereldwijde productie wordt met 2 miljoen ton verlaagd tot 792,4 miljoen ton, maar staat nog steeds op een record. De Australische productie wordt met 1,5 miljoen ton verhoogd tot 28,5 miljoen ton, op basis van aanhoudende wijdverbreide neerslag die de opkomst en de groei van gewassen ten goede komt.


Rusland

De tarweproductie in Rusland wordt verlaagd met 1 miljoen ton tot 85 miljoen ton. De productie van wintertarwe is met 0,5 miljoen ton gedaald tot 64 miljoen ton op een kleiner geoogst areaal door een schadelijke bevriezing in het vroege voorjaar. De productie van zomertarwe is ook verlaagd met 0,5 miljoen ton tot 21,0 miljoen ton. De productie in Kazachstan wordt verlaagd met 1 miljoen ton tot 13 miljoen ton op soortgelijke ongunstige omstandigheden als in Rusland.


De Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk worden samen met 1,4 miljoen ton verhoogd tot respectievelijk 138,2 en 14,8 miljoen ton, onder aanhoudend gunstige omstandigheden in Noord- en Centraal-Europa. De voortgang van de tarweoogst verloopt in de EU overigens traag. In Frankrijk zorgt regen voor vertraging en kans op kwaliteitsverlies.


Wereldhandel

De verwachte wereldconsumptie aan tarwe is in 2021/2022 met 790,9 miljoen ton iets later. De verwachte wereldhandel in 2021/2022 wordt verhoogd met 0,8 miljoen ton tot 204 miljoen ton. Op de termijnmarkt valt de reactie vooralsnog mee. In Parijs bleef het tarwecontract december deze week prijshoudend.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer