NVWA onderzoekt kalveren bij boerenprotest Arnhem

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat het meebrengen van twee kalveren tijdens het boerenprotest woensdag bij het provinciehuis in Arnhem onderzoeken.

NVWA+onderzoekt+kalveren+bij+boerenprotest+Arnhem
© sjef prins 0653778878

De afgelopen dagen werd op sociale media al veelvuldig gesproken over de kalveren, waarvoor het volgens veel mensen zielig zou zijn om deze mee te nemen naar een dergelijk evenement. In dagblad De Gelderlander bevestigt een NVWA-woordvoerder dat er een onderzoek gaat plaatsvinden. De komende tijd worden beelden van het protest bekeken, waarna besloten wordt of er een zaak van wordt gemaakt.

Medeorganisator van het protest Thijs Wieggers geeft in de krant toe dat er geen vergunning was aangevraagd voor de kalveren. Het is bij wet verboden om evenhoevigen als kalveren zonder vergunning mee te nemen naar een evenement. Hij zegt echter dat er goed voor de dieren is gezorgd.


Kalveren in container boerenprotest.
Kalveren in container boerenprotest. © Johan Wissink

De protesterende boeren hadden de kalveren meegenomen om een vergelijking te kunnen maken. Ze zaten, met water, brokken en hooi, in een container. In een andere container stond een machine op diesel. De vraag die erbij werd gesteld, was waar mensen liever zou verblijven: bij de kalveren of de machine.


Dieselmachine in container tijdens boerenprotest.
Dieselmachine in container tijdens boerenprotest. © Johan Wissink


• Bekijk wat er nog meer verscheen over de boerenprotesten op nieuweoogst.nl/boerenprotest

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer