Bram Timmers: 'Nieuw label Vekabo moet jonge gezinnen trekken'

Vereniging Kampeerboeren (Vekabo) lanceert een nieuw label 'In het Groen'. De vereniging hoopt hiermee meer jonge gezinnen naar de plattelandsaccommodaties te trekken, stelt marketing- en communicatiemanager Bram Timmers.

Bram+Timmers%3A+%27Nieuw+label+Vekabo+moet+jonge+gezinnen+trekken%27
© Bram Becks

Waarom laten jullie de naam Vekabo na meer dan veertig jaar los?

'De naamsbekendheid van Vekabo is relatief laag bij consumenten. De wat jongere doelgroepen zegt het niets, terwijl die doelgroep groeiende is. De naam Vereniging Kampeerboeren dekt al lang de lading niet meer. We zijn niet alleen een vereniging voor eigenaren van kleine campings, maar ook voor andere plattelandsaccommodaties als vakantiehuizen, B&B's en groepsaccommodaties.'

Op onze nieuwe website inhetgroen.nl willen we meer inspiratie bieden en we gaan gericht adverteren via Google

Bram Timmers, Vekabo-marketingmanager

Welke doelgroep willen jullie binnenhalen?

'Wij mikken meer op jonge gezinnen. Zij hebben Nederland in de coronacrisis ontdekt. Deze doelgroep is meer en meer op zoek naar kleinschaliger plekken met rust, groen en aandacht waar een echt verhaal is te vinden. Waar ze gastvrij worden onthaald en geen nummer zijn met een sleutel.'


Hoe gaan jullie deze mensen bereiken?

'We willen meer inspiratie bieden. Met name via de nieuwe website inhetgroen.nl, maar bijvoorbeeld ook door gericht te adverteren, zoals via Google. De beschikbaarheid van campings en accommodaties is op onze nieuwe site te zien. Dat zorgt voor een stuk gemak. Wij onderzoeken ook de mogelijkheden voor een consumentenlidmaatschap.'


Hoe pakken jullie de ledenwerving op?

'We gaan ons meer richten op regio's waar we nog niet goed zijn vertegenwoordigd, bijvoorbeeld Noordoost-Nederland en Zuid-Limburg. In die regio's is ook veel aanbod.


'Bovendien hopen we het lidmaatschap aantrekkelijker te maken door meer kennis te delen. Met de nieuwe website verwachten we ook voordelen voor onze leden te behalen. Zij kunnen daardoor efficiënter werken.'


Hoeveel nieuwe leden verwachten jullie te trekken?

'Dat weten we niet. De afgelopen drie jaar daalde het aantal leden met 15 tot 20 procent naar 730. Deze trend gaat gelijk op met het stoppen van agrarische bedrijven. Leden stopten vanwege gebrek aan opvolging. Maar ze bedankten ook voor het lidmaatschap omdat onze website weinig voor hun bood.'


Waarom maakt Vekabo nu pas een digitaliseringsslag?

'Wij zijn geen bedrijf met veel budget. Wij zijn een vereniging. Dit soort processen vergt tijd. Vooral voor kleine campings is het tonen van de beschikbaarheid iets nieuws.'


In het Groen moet meer jonge gezinnen trekken.
In het Groen moet meer jonge gezinnen trekken. © Bram Timmers

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer