Roompot duikt in luxe kamperen bij boer

Vakantieparkenketen Roompot breidt zijn accommodatieaanbod uit naar 27 boerderijen in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Het bedrijf gaat een samenwerking aan met BoerenBed dat al jarenlang luxe kamperen aanbiedt op agrarische bedrijven.

Roompot+duikt+in+luxe+kamperen+bij+boer
© Boerenbed

Een vakantie op de boerderij past volgens woordvoerder Babtiste de Outryve van Roompot goed in het steeds breder wordende aanbod van Roompot. 'BoerenBed is een fantastisch concept. Voor onze gasten worden sfeer en beleving belangrijker tijdens hun vakantie. Het gaat om veel meer dan een leuke accommodaties. Wij denken dat vooral jonge gezinnen een vakantie op de boerderij aanspreekt.'

Zeker in deze tijden merkt de Roompot-woordvoerder dat meer mensen de rust op zoeken. 'Dat kan aan zee zijn, maar ook op de boerderij. In de tenten is geen wifi en geen elektriciteit. Mensen komen even los van het mobieltje. Kinderen leren van de boer hoe hij op zijn bedrijf werkt en hoe hij met de gewassen omgaat. Dat spreekt een steeds breder publiek aan.'


Voor BoerenBed betekent de samenwerking een impuls van het aantal boekingen, zegt woordvoerder Steffen Beumer van BoerenBed. 'De samenwerking maakt het concept sterker. Er is ontzettend veel vraag naar luxe kamperen. Zeker in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, maar ook in Nederland. Mensen willen achter hun scherm vandaan en erop uit.'


Contract met boer

BoerenBed en Roompot gaan een meerjarige samenwerking aan. Het contract met de boerderijcampings verandert niet, stelt Beumer.

Over de financiële afspraken die zijn gemaakt en de verwachte groei van de bezetting op de boerderijcampings willen de partijen geen uitspraken doen. 'We gaan ervan uit dat we er alle drie – BoerenBed, de boer en wij – beter van worden. We gaan nu niet op de komma's zitten. We kijken hoe het dit jaar gaat. Over een tijd evalueren we de samenwerking. Misschien dat we dan het aanbod kunnen uitbreiden', laat De Outryve weten.

BoerenBed ontstond in 2003 en telt een kleine tachtig locaties. Een kwart van deze campings staat in Nederland. De rest in het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Roompot heeft 180 vakantieparken en 17.000 accommodaties.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 13°
  30 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
 • Woensdag
  26° / 16°
  5 %
Meer weer