Koen Pack zoekt duurzame bloemenverpakking

Koen Pack neemt als verpakkingsbedrijf deel aan de Business Challenge Innovatief Verpakken van de Kamer van Koophandel (KVK) en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV). Het bedrijf uit Amstelveen zoekt naar oplossingen om een boeket bloemen zo duurzaam mogelijk te verpakken.

Koen+Pack+zoekt+duurzame+bloemenverpakking
© Twan Wiermans

Koen Pack ziet in het gebruik van plastic of gangbaar papier voor bloemen- of plantenverpakkingen niet de definitieve oplossing. Het bedrijf biedt FSC Hydropaper aan om bloemen in te verpakken en heeft recentelijk bamboepapier aan de collectie toegevoegd.

Door gebruik te maken van biobased plastics verwachtte het bedrijf een duurzame verpakking voor de klanten te hebben gevonden. Echter, het materiaal bleek niet biologisch afbreekbaar genoeg, waardoor recyclen niet mogelijk was.

Koen Pack vraagt als deelnemer van de challenge ondernemingen om mee te denken over duurzaam materiaal om de bloemen te beschermen tijdens transport van kweker naar supermarkt en naar consument.


Uiteenlopende vraagstukken

Aan de challenge doen tien verschillende bedrijven met uiteenlopende vraagstukken mee. Start-ups en innovatieve bedrijven worden opgeroepen om oplossingen hiervoor aan te bieden. Reageren kan via de chat op het open platform van de Business Challenge.

Op 12 juli sluit de challenge en selecteert elk bedrijf de 5 beste oplossingen. Op 23 juli vindt een digitale ontmoeting plaats tussen de challenge-eigenaren en geselecteerde partijen.


<

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer