Voorstel voor loonsverhoging in kaaspakhuizen

De circa 4.500 werknemers die onder de cao Kaaspakhuisbedrijf vallen, kunnen per 1 juli een loonsverhoging van 2 procent tegemoetzien. En per 1 januari volgend jaar nog eens 2,75 procent. Dat is althans het aanbod dat werkgevers verenigd in de ondernemersorganisatie Gemzu deden om, behalve het verbeteren van de voorwaarden, ook de 'rust in de sector' te bewaren.

Voorstel+voor+loonsverhoging+in+kaaspakhuizen
© FrieslandCampina

Gemzu en vakbonden FNV en CNV hadden zondag weer een verkennend gesprek nadat de onderhandelingen over een nieuwe cao in april klapten. CNV stelde daarop een ultimatum aan Gemzu om aan de eisen te voldoen.

FNV wilde dat grote bedrijven als FrieslandCampina en Royal A-ware met een eigen cao zouden komen en voerde al actie bij de kaasfabriek van FrieslandCampina in Wolvega. Daar begon de avondploeg zondag twee uur later dan gepland. Met eigen bedrijfscao's kunnen de grote bedrijven zich niet meer verschuilen achter kleine ondernemingen die wat betreft arbeidsvoorwaarden 'mogelijk terecht' op de rem trappen, aldus FNV.

Gemzu zegt niet in te gaan op het voorstel voor eigen bedrijfscao's. Zowel FNV als CNV neemt het nieuwe aanbod van Gemzu in overweging.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer