Optimeel van Avebe krijgt hoogste erkenning duurzaamheid

Zetmeeltelers die meedoen aan het teeltprogramma Optimeel van Avebe ontvangen de status Goud als waardering voor de hoogste norm van duurzame landbouw.

Optimeel+van+Avebe+krijgt+hoogste+erkenning+duurzaamheid
© Avebe

Dit blijkt uit een recente beoordeling door een onafhankelijke organisatie, meldt Avebe in een persbericht. De gouden normering is gebaseerd op de Farm Sustainability Assessment (FSA) van het wereldwijde platform Sustainable Agricultural Initiative (SAI).

FSA is een internationale standaard voor duurzame teelt, waarbij gekeken wordt naar economische, sociale en milieuaspecten. De standaard wordt internationaal erkend door meer dan 125 toonaangevende voedingsmiddelenbedrijven. Het SAI-platform bestaat sinds 2000 en is opgericht door onder meer Nestlé, Unilever en Danone.


Internationale norm

Met de erkenning voldoet Avebe aan een belangrijke internationale norm voor duurzaamheid in de voedingsmiddelenindustrie. Het zal volgens de verwachting van de zetmeelfabrikant de verkoop van de ingrediënten alleen maar stimuleren.

Uit het onderzoek dat Avebe heeft laten uitvoeren blijkt dat de zetmeeltelers die deelnemen aan Optimeel voldoen aan FSA Goud. Het programma sluit goed aan op de geldende standaarden voor teelt en levering aan Avebe. Voor aardappelzetmeel en aardappeleiwit uit aardappelen die niet zijn geteeld onder Optimeel krijgt Avebe de status Zilver.


Verschil in de markt

Commercieel directeur Michiel Puttman van Avebe zegt in een reactie dat inmiddels meer dan de helft van de telers meedoet aan Optimeel. Hij legt uit dat het mes aan twee kanten snijdt. ‘Telers zien door hun deelname hun opbrengsten toenemen en de impact op het milieu naar beneden gaan. En het helpt ons bij de verkoop van onze producten. Deze erkenning maakt echt een verschil in de markt.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer