Land van Ons telt na een jaar al 14.000 leden

De particuliere grondcoöperatie Land van Ons telt een jaar naar oprichting al 14.000 leden. Dit zijn burgers die gezamenlijk investeren in natuurinclusieve landbouw.

Land+van+Ons+telt+na+een+jaar+al+14%2E000+leden
© Han Reindsen

Vorig jaar startte Land van Ons met de ambitie om 15 procent van het Nederlandse landbouwareaal aan te kopen. Deze grond wordt vervolgens verpacht aan boeren onder voorwaarde dat zij er de biodiversiteit en agrarisch landschap herstellen.

Oprichter Frank Remerie van Land van Ons zegt dinsdag in het FD dat de bovengrens van 20.000 euro voor de inleg van particulieren wordt losgelaten*. Hierdoor wordt investeren in het boerenlandschap ook aantrekkelijker voor grote geldschieters.

Nieuw is het bescheiden rendement van 0,1 tot 0,3 procent dat Land van Ons vanaf een bepaalde inleg gaat uitkeren, hiervoor worden met belangstellenden afspraken gemaakt. Volgens Remerie gaat het om een 'blijfpremie'. Een inleg in Land van Ons is volgens hem een verzekering voor een 'mooi landschap'.


De coöperatie verwierf in april nog percelen in het noorden van Nederland. In totaal heeft Land van Ons meer dan 100 hectare grond aangekocht in Friesland, Drenthe, Overijssel, Zuid-Holland en Groningen.

* In een eerdere versie van dit artikel stond onjuist vermeld dat de bovengrens voor investeerders wordt opgetrokken tot 20.000 euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer