Land van Ons koopt meer landbouwgrond in Noorden

Coöperatie Land van Ons breidt het eigen areaal grond uit in Noord-Nederland. Op de grens van Groningen en Drenthe verwierf de coöperatie in Onnen twee percelen grasland van 26 hectare totaal. Verder werd in Hooghalen het huidige perceel akkerland op de Holtesch uitgebreid met 0,6 hectare tot ruim 8 hectare.

Land+van+Ons+koopt+meer+landbouwgrond+in+Noorden
© Land van Ons/Peter Brul

In Onnen wordt het grasland omgezet in kleine akkers met boekweit gecombineerd met hagen en houtwallen. Ook in Hooghalen wordt boekweit ingezaaid en zijn bessenstruiken aangeplant. Verder start de coöperatie samen met Staatsbosbeheer een proefproject met strokenteelt in de buurt van Diever. Dit jaar wordt daar boekweit, harde tarwe en huttentut geteeld. In het najaar volgt dan winterrogge als volggewas.

Land van Ons is een burgercoöperatie die vergroting van de biodiversiteit nastreeft op landbouwgronden. Inmiddels telt de organisatie meer dan twaalfduizend betalende leden. De gronden die met hun bijdragen in eigendom worden verworven, worden in pacht uitgegeven aan plaatselijke boeren voor biologische teelten. In totaal heeft Land van Ons inmiddels meer dan 100 hectare grond aangekocht in Friesland, Drenthe, Overijssel, Zuid-Holland en Groningen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer