Innovatiepact Greenport West-Holland op zoek naar nieuwe deelnemers

Het Innovatiepact van Greenport West-Holland is op zoek naar nieuwe deelnemers. Daarvoor heeft het een korte animatiefilm gelanceerd.

Innovatiepact+Greenport+West%2DHolland+op+zoek+naar+nieuwe+deelnemers
© Greenport West-Holland

De film stimuleert ondernemers in het regionale tuinbouwcluster zich aan te sluiten, zodat een nog gezonder innovatieklimaat ontstaat. Ruim veertig bedrijven, kennisinstellingen en overheden hebben zich als partner aangesloten bij het Innovatiepact. In totaal zijn enkele honderden bedrijven en instellingen via het Innovatiepact actief met het oplossen van complexe innovatievraagstukken.

Greenport West-Holland is de regionale netwerkorganisatie van bedrijfsleven, overheid, onderwijsinstellingen en onderzoeksinstanties. Samen werken zij aan een vitale en duurzame toekomst voor het regionale tuinbouwcluster. Innovatie speelt daarbij een belangrijke rol. Een deel van de innovaties wordt door de bedrijven zelf opgepakt.


Doorbraakinnovaties

Maar er zijn onderwerpen en thema's die alleen door samenwerking kunnen worden opgelost en daardoor meer tijd en energie vragen, maar tegelijk een grote impact kunnen hebben. Dit zijn de doorbraakinnovaties.Daarom startte Greenport West-Holland in 2018 met het Innovatiepact.

Binnen het platform voor innovatie ontwikkelen partners samen ambities, werkagenda's en concrete projecten op basis van mogelijke knelpunten bij ondernemers. Daarvoor worden onder meer bestaande initiatieven in kaart gebracht, tijdelijke coalities gevormd en projecten mogelijk gemaakt. Sindsdien zijn op aansprekende thema's samenwerkingen gestart, zoals op het gebied van human capital, digitalisering, functionele biodiversiteit, gezonde voeding, indoor (vertical) farming, water en plastics.


Kans op resultaat

Begin 2021 hebben ruim veertig partijen het vervolg van het eerste Innovatiepact getekend. Het Innovatiepact zou graag zien dat meer ondernemers zich aansluiten. Dit maakt de kans op resultaat en impact groter. Daarom vroeg het Innovatiepact aan bureau Creatieve Zaken een korte animatiefilm te maken. De lancering van deze film was tijdens de Greenboard van Greenport West-Holland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer