LTO en AJK's presenteren landbouwvisies Berkelland en Lochem

LTO Noord-afdeling Achterhoek Noord en de lokale AJK-afdelingen hebben landbouwvisies opgesteld en deze aangeboden aan de besturen van de Gelderse gemeenten Berkelland en Lochem.

LTO+en+AJK%27s+presenteren+landbouwvisies+Berkelland+en+Lochem
© Han Reindsen

De landbouwvisies hebben als doel helderheid te verschaffen en een richting te geven voor de door de gemeenten op te stellen omgevingsvisies. Volgens de opstellers bieden de documenten niet alleen houvast voor de agrarische organisaties, maar ook aan de leden én de gemeenten.

Berkelland en Lochem hebben beide een groot buitengebied en zijn sterk agrarische gemeenten. De werkgelegenheid in de agrarische sector en de aanverwante sectoren zijn van grote betekenis voor de lokale en regionale economie. Het buitengebied bestaat uit een coulisselandschap met weiden, akkerbouw, houtwallen en bos.


Rijke historie

'Er staan landbouwbedrijven waar al eeuwenlang wordt geboerd. Er is een rijke historie en ook een verlangen om dit netjes door te geven aan de volgende generatie. In de landbouwvisies is geprobeerd hier een richting aan te geven. Naast een visie voor de landbouw is het een omgevingsvisie voor het buitengebied in het algemeen', aldus LTO en de AJK's.

De titel van de landbouwvisies is 'Ruimte om te ondernemen'. Hierin wordt ruimte bedoeld in de breedste zin van het woord. Ruimte voor landbouwbedrijven om te ontwikkelen en klaar te zijn voor de toekomst om een vitaal platteland te behouden. In de visies komen onderwerpen als woningbouw en vrijkomende agrarische bebouwing, duurzaam ondernemen en het verdienmodel, multifunctionele landbouw, energie, water, bodem en natuur aan bod.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer