Flevoland+geeft+vier+ketenprojecten+een+kans
Nieuws
© Provincie Flevoland

Flevoland geeft vier ketenprojecten een kans

Met deelname aan het Ondernemersprogramma Versterking Korte Voedselketen Flevoland gaan vier Flevolandse ondernemers de uitdaging aan om binnen twaalf weken de korte keten te versterken. Ze willen hun netwerk verbreden, kennis delen en gezonde businesscases realiseren.

Het is een divers gezelschap. Michael Sluijmer van Eetsmakelijk heeft als doel de ketensamenwerking tussen boeren en restaurants in Flevoland te versterken. Rogier Scherpbier van Zonnespelt wil een peulvruchtenlijn opzetten. Joost van Strien van Zonnegoed gaat de ketensamenwerking voor veganistische groenten versterken. Eva Flantua van Studio Daagsch gaat samen met partners aan de slag met de ontwikkeling van een regiomerk voor voedsel in Flevoland.

Door te experimenteren, te verbinden en daadwerkelijk te doen, versterkt provincie Flevoland de korte voedselketen in Flevoland. Dit doet zij door samen met ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland en Haute Equipe een ondernemersprogramma aan te bieden. Dit programma biedt Flevolandse voedselondernemers de kans om een eigen businessmodel op te zetten binnen de korte voedselketen.


Begeleiding experts

De ondernemers kunnen zich, onder begeleiding van experts, de benodigde vaardigheden eigen maken. Het programma bestaat uit een-op-eenbegeleiding en vier gezamenlijke workshops. Via foodforum.nl kunnen geïnteresseerde ondernemers zich inschrijven voor de workshops.

Door de korte voedselketen te versterken, wil de provincie de weg tussen boeren en consumenten verkleinen. Om dit te realiseren, werkt de provincie nauw samen met partners uit andere Europese regio's via het Interreg-project 'Europe FoodChains4EU'. Hierin worden kennis en ervaringen gedeeld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer