Beursgang maakt havermelkproducent Oatly 10 miljard dollar waard

De beursgang van de Zweedse maker van havermelk Oatly in New York heeft meer dan 1,4 miljard dollar opgeleverd. De waardering van Oatly bedraagt daardoor circa 10 miljard dollar, zo'n 8,2 miljard euro.

Beursgang+maakt+havermelkproducent+Oatly+10+miljard+dollar+waard
© Oatly/Twitter

Er werden meer dan 84 miljoen aandelen verkocht voor een prijs van 17 dollar per stuk, zo'n 14,10 euro. Er werden aandelen door Oatly zelf verkocht en ook bestaande aandeelhouders verkochten stukken. Tot de investeerders in Oatly behoren beroemdheden als talkshowhost Oprah Winfrey, rapper en ondernemer Jay-Z en actrice Natalie Portman, maar ook Rabobank.


De beurshandel in Oatly op Wall Street begint donderdag op de technologiebeurs Nasdaq. Het bedrijf haalde vorig jaar nog 200 miljoen dollar aan nieuw kapitaal binnen van een groep investeerders, aangevoerd door investeringsmaatschappij Blackstone. Destijds werd Oatly gewaardeerd op circa 2 miljard dollar.


Horeca

Met de beursgang wil Oatly profiteren van de toenemende populariteit van veganistische producten in supermarkten, maar ook in de horeca. Zo worden producten van Oatly verkocht in zaken van koffieketen Starbucks in de Verenigde Staten. Om aan de toenemende vraag te voldoen, is Oatly bezig nieuwe fabrieken te bouwen.

Oatly wordt in meer dan twintig landen verkocht. Oatly presenteert zichzelf nadrukkelijk als milieuvriendelijker, veganistisch alternatief voor zuivel. In Vlissingen produceert het bedrijf zowel voor de Nederlandse markt als voor omliggende regio's. De onderneming werd in de jaren negentig opgericht door de broers Rickard en Björn Öste en is gevestigd in de Zweedse stad Malmö.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer