Nienke Deten (23) scoort beste gehaltes bij melkgeiten

Nienke Deten uit het Overijsselse Holten haalt dit jaar voor het derde jaar op rij meer dan 100 kilo vet en eiwit per geit. Een uitzonderlijke mijlpaal. De teller bleef dit jaar steken bij 119 kilo en daarmee staat ze bovenaan de lijst van voerleverancier Gijs in het Gelderse Azewijn. 'Wel een hele eer voor het werk dat er is gedaan', glundert Deten.

Met een gemiddelde van 4 kilo melk per geit per dag zit de melkgeitenhouder ook boven gemiddeld. Volgens haar is de zorg voor de lammeren een van de belangrijkste reden van de goede gehaltes. 'Alle tijd die je erin stopt, verdient zich terug. Ik heb veel uren tijd in die lammerenopfok zitten. Dag en nacht ben ik bezig om zo'n dier zo probleemloos mogelijk erdoor te kunnen krijgen.'


Trots

Het rantsoen bestaat uit gras en brok. Deten is nu 23 en was 19 toen ze besloot een eigen melkgeitenbedrijf te beginnen. 'Het is allemaal niet eenvoudig om boer te zijn, te worden of te blijven. Ik ben hartstikke blij dat ik die kans heb gepakt op zo'n jonge leeftijd en dat het allemaal is gelukt. Ik ben trots op wat er nu staat.'

De melkgeitenhouder geniet van het werk. 'Het boerenleven en de dieren vind ik prachtig. Geiten zijn lekker nieuwsgierig en eigenwijs. Daarom ben ik er graag elke dag mee bezig.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  32° / 17°
  10 %
 • Zondag
  32° / 18°
  0 %
 • Maandag
  28° / 20°
  70 %
Meer weer