Lekkerste Brabantse asperges komen uit Helvoirt

De lekkerste Brabantse asperges komen uit Helvoirt. Het Brabants Asperge Genootschap bekroonde de asperges van kwekerij Gubbels tot lekkerste van het jaar 2021.

'Dat is een hele eer voor ons', reageert Walter Gubbels. 'Wij telen ook echt op smaak. We proberen altijd de lekkerste asperges te hebben en letten ook erg op kwaliteit. Op de kwaliteit letten doet elke teler, maar op smaak let niet elke teler.'

Ook de grond waarop de asperge wordt geteeld, bepaalt voor een groot deel de smaak. 'We hebben het geluk dat we aan de Drunense duinen zitten. Die hele fijne zandgrond beïnvloedt de asperges heel positief. De locatie is heel belangrijk, een goed ras op een mindere locatie levert niet de lekkerste asperge op.'


Niet op volle toeren

De weersomstandigheden vallen dit jaar niet mee voor de aspergeteelt. 'De productie is bij ons nog steeds niet op volle toeren, want de volle grond komt helemaal nog niet op gang. De prijs blijft daardoor wel goed', vertelt Gubbels. 'De vraag naar asperges is dit jaar net zo hoog als andere jaren, alleen komen de kilo's nog niet uit de grond. Dat zorgt voor een goede prijs. Dat is voor ons positief, de asperges mogen namelijk best eens wat beter worden betaald.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
 • Zondag
  29° / 16°
  5 %
Meer weer