File+door+huisverkoop+bij+aardappelteler
Nieuws
© Twan Wiermans

File door huisverkoop bij aardappelteler

Aardappelteler Bertrand Roussel uit de Franse regio Orne (ten westen van Parijs) heeft volgens de zender France TV een file van 3 kilometer veroorzaakt met de verkoop van aardappelen aan huis. Honderden mensen kwamen donderdag aardappelen bij hem kopen.

Roussel zag zich genoodzaakt de aardappelen op deze manier van de hand te doen. Door de coronacrisis en daaropvolgende sluiting van de restaurants zat hij met een onverkochte voorraad van 30 ton. Omdat de teler het vertikte zijn piepers weg te gooien, besloot hij tot een verkoop op donderdag.

De Fransman bood een zak aardappelen van 20 kilo aan voor 3 euro. Via sociale media maakte hij de verkoop bekend. Zo bereikte hij honderden belangstellenden. Sommigen van hen kwamen met een aanhanger meerdere zakken halen. Of het gaat om frites- of tafelaardappelen vertelt het verhaal niet.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer