Nederlanders kopen vaker diepvriesvlees

Diepvriesvlees wordt populairder. De totale omzet van diepvriesvlees in de Nederlandse retail is afgelopen jaar met 6 procent gestegen. Vooral onlineverkoop is in trek, blijkt uit onderzoek van Nielsen.

Nederlanders+kopen+vaker+diepvriesvlees
© Ondermoedersvleugels.wordpress.com

Aanbieders Portion Frost en The Meatlovers zijn de sterkst groeiende merken in deze categorie. Uit onderzoek van Nielsen blijkt dat diepvriesvlees (exclusief burgers) in Nederland in het afgelopen jaar 6 procent meer omzet en 7 procent meer volume heeft behaald in vergelijking met het jaar ervoor. Alleen de omzet via e-commercekanalen stijgt 116 procent, schrijft de Levensmiddelenkrant.

Portion Frost en The Meatlovers, merken van respectievelijk Diviande en Jan Zandbergen Group, profiteren het meest van deze ontwikkeling. Begin 2016 zette Jan Zandbergen The Meatlovers in de markt bij supermarktketen Jumbo en Jumbo online. Het vriesversassortiment van The Meatlovers kende een totale groei van 31 procent. Naast een grotere afname bij Jumbo en Jumbo online is dit percentage behaald doordat het merk sinds het laatste kwartaal van 2020 ook verkrijgbaar is bij filialen van Dekamarkt, Vomar en Jan Linders.


Negatief imago

Nederland kent volgens de fabrikant niet zo'n diepvriescultuur als diverse andere landen in de Europese Unie. Het zou hier een negatief imago hebben. Laurens Zandbergen, marketingmanager bij Jan Zandbergen Group: 'En dat terwijl diepvriesgroenten en -vlees even gezond zijn als vers. Wanneer het professioneel en snel is ingevroren, ben je er zeker van dat de voedingswaarden en kwaliteit gewaarborgd blijven.'

De producten van The Meatlovers liggen bij Jumbo en Jan Linders in een vriesvak bij het verse vlees, dus niet in het diepvriessegment. 'Dat is een bewuste gezamenlijke keuze. Het draait tenslotte in eerste instantie om het vlees, het hoort in die categorie in de winkel thuis, daar waar de consumenten het vlees kiezen. De conserveringswijze is daaraan ondergeschikt', aldus Zandbergen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer