Slecht jaar levert teler mooie producten op

Han Lammers van PUURgroenten uit het Noord-Hollandse Middenmeer heeft met zijn kruiden, minigroenten en eetbare bloemen een beroerd jaar achter de rug. De teler besloot echter niet bij de pakken neer te zitten.

Lammers dook met een chef-kok de keuken in om te experimenteren met het overschot aan bloemen en groenten. Het resultaat is een indrukwekkende lijst met culinaire hoogstandjes. Gewoon te koop bij de kwekerij van Han en zijn vrouw Saskia in een stalletje langs de weg

'Dramatisch', de teler kan geen beter woord vinden om het afgelopen jaar voor zijn bedrijf te omschrijven. 'Normaal gesproken leveren wij wereldwijd aan horecabedrijven, tot aan drie sterrenrestaurants in Thailand toe. Maar omdat alles overal dichtzat, kwamen wij met een overschot aan bloemen en groenten te zitten. Wat dat betreft is het nog steeds dramatisch. De kleine versoepelingen qua terrassen voor de restaurants leveren ons geen extra bestellingen op.'


Covid 19-soep

De teler heeft een manier gevonden om zijn producten uit de kas toch te vermarkten. 'Ik hou van lekker eten en ben met een chef-kok aan het experimenteren gegaan. Om te kijken welke bijzondere producten we zouden kunnen maken van onze minigroenten, kruiden en eetbare bloemen. En nu verkopen wij via de webshop onze eigen limonades, pesto, bloemenboter en Libanese meiraapjes. We hebben zelfs een F*ck covid 19-soep. Daar zit een scala aan groenten in. Uit nood geboren, maar een erg smaakvol soepje.'

Klanten van PUURgroenten kunnen via internet, maar ook bij de kwekerij zelf hun inkopen doen. Naast de bakken met eetbare bloemen en de diverse kruiden staan koelkasten met de diverse culinaire hoogstandjes. Van Koreaanse kimchi tot Hollandse radijsjes in het zuur.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer