NVWA+vindt+2%2E000+kilo+illegale+gewasbeschermingsmiddelen
Nieuws
© Han Reindsen

NVWA vindt 2.000 kilo illegale gewasbeschermingsmiddelen

Inspecteurs en rechercheurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben ruim 2.000 kilo illegale gewasbeschermingsmiddelen in beslag genomen.

Ze troffen de middelen aan bij de doorzoeking van vier teeltlocaties voor chrysanten en fruit in Gelderland. De eigenaar van deze locaties is aangehouden op verdenking van het voorhanden hebben en gebruiken van niet-toegelaten gewasbeschermingsmiddelen. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Bij een reguliere inspectie trof de NVWA de verboden stof chloorpyrifos aan als residu op bladeren van de chrysanten bij deze teler. Ook werd een klein aantal verpakkingen met illegale gewasbeschermingsmiddelen aangetroffen. Daarop startte de NVWA een strafrechtelijk onderzoek.

Bij doorzoekingen op vrijdag 16 april vonden inspecteurs en rechercheurs naast middelen met chloorpyrifos nog enkele honderden verpakkingen met in totaal 43 andere illegale gewasbeschermingsmiddelen. Al deze middelen zijn in beslag genomen. Het onderzoek loopt nog. Er wordt onder andere geïnventariseerd aan welke risico's werknemers van het bedrijf zijn blootgesteld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer