Goed betaalde regioproducten van boeren in Deventer supermarkt

In tien supermarkten in het Overijsselse Deventer liggen regioproducten van boeren. Via coöperatie Van Onze Grond leveren boeren uit de buurt sinds deze week hun producten rechtstreeks aan die winkels.

Een van die boeren is akkerbouwer Ruud Wansink uit het Gelderse Laren. 'We hebben een paar weken geleden de eerste aardappels gepoot, die gaan deze zomer naar de winkels in Deventer.' Hans Kok van een Jumbo in Deventer is een van de deelnemers en kartrekkers van deze actie.

Een eerlijke prijs voor de boeren is voor Kok dan ook belangrijk. 'We hebben gekeken naar wat de boer moet krijgen, zodat het voor hem rendabel is. Daarnaast hebben we gekeken wat het verschil met de reguliere prijs in de supermarkt mag zijn. Op die manier is de prijs van het regioproduct bepaald en zo hebben we er beiden een goed gevoel bij.'


Prima vergoeding

'Door onze aardappels via deze coöperatie te verkopen, krijgen we er altijd een goede prijs voor', vult Wansink aan 'Daarnaast krijgen we een prima vergoeding voor de extra arbeid en moeite die we erin steken.' Dat wordt onderstreept door de supermarkteigenaar. 'Het product is misschien iets duurder dan reguliere producten, maar zo krijgt de boer meer betaald.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer