Jean+Heybroek+en+Veha+Plastics+strijden+samen+tegen+droogte
Nieuws
© Veha Plastics

Jean Heybroek en Veha Plastics strijden samen tegen droogte

Jean Heybroek en Veha Plastics gaan samenwerken in de strijd tegen de droogteproblematiek in Oost-Nederland. Dat doen ze door hun kennis en expertise te delen.

Nederland wordt steeds droger. Met name in het binnenland heeft dit grote gevolgen voor onder andere de landbouw, waar de vraag naar duurzame oplossingen voor de beregening van gewassen explosief toeneemt.

Veha Plastics wordt in Oost-Nederland exclusief dealer voor Jean Heybroek van Aqua-Traxx driptape, een waterbesparende beregeningsmethode. Aqua-Traxx druppelirrigatie is een duurzame beregeningsmethode waarbij water en eventuele meststoffen direct bij de plant worden gedruppeld.


Voldoende water

Gerard Schoot Uiterkamp, irrigatiespecialist bij Jean Heybroek: 'Juist op de droge zandgronden van Oost-Nederland kunnen zowel melkveebedrijven als akkerbouwers profiteren van de oplossingen die Toro Aqua-Traxx driptape biedt. Die geeft de gewassen gedoseerd voldoende water, maar niet meer dan nodig.'

Veha Plastics combineert de voordelen van Aqua-Traxx driptape met een meetstation en een op zonne-energie aangedreven pompsysteem. Boike Damhuis van Veha Plastics: 'Door met het meetstation te sturen op bodemvocht wordt er efficiënter beregend en veel water bespaard. Dat voorkomt uitspoeling en bevordert de groei.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer