Valtra komt met slimme voorlader

Valtra lanceert de Precision Lift & Load-software. Deze is te gebruiken op de affabriek gemonteerde voorladers. De voorladers zijn uitgevoerd met twee druksensoren (weegcellen), positiesensoren en de bediening.

Valtra+komt+met+slimme+voorlader
© Valtra

Met de software is allereerst een grens in te stellen voor de hefhoogte. Dat komt van pas in en rondom gebouwen en deuren, zodat deze niet beschadigen.

Daarnaast kan de software, als er weegcellen zijn geïnstalleerd, bijhouden hoeveel gewicht wordt verladen in een bepaalde reeks. Zo is bijvoorbeeld te meten hoeveel kilo graan er in een kipper is geladen of hoeveel kilo aan balen er zijn getransporteerd. Hiervan is uiteindelijk een rapport in Excel uit te draaien voor eventuele facturering naar klanten.


Schudfunctie van de bak

De voorlader is ook in te stellen op bepaalde referentiepunten bij repeterende werkzaamheden. Met een druk op de knop gaat de voorlader dan naar een minimale of maximale hefhoogte en kiphoek. Dat is handig als bijvoorbeeld telkens een pallet, kist of IBC van een wagen moeten worden gepakt.

Ook is er een functie om de bak leeg te schudden. Dit kan agressief of juist op trage wijze bij het maken van bijvoorbeeld een zandbaan voor straatwerk. De Precision Lift & Load-software is te krijgen op de G-, N- en T-serie van Valtra met SmartTouch-armleuningbediening waarop de software is te bedienen. Er zijn verschillende profielen en taken in te stellen die de software ook onthoudt.


Er zijn referentiepunten in te stellen voor hefhoogte en kiephoek. Dat komt van pas bij repeterende werkzaamheden.
Er zijn referentiepunten in te stellen voor hefhoogte en kiephoek. Dat komt van pas bij repeterende werkzaamheden. © Valtra

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer