Valtra lanceert vijfde generatie A-serie

De Finse trekkerfabrikant Valtra heeft zijn A-serie vernieuwd en lanceert daarmee de vijfde generatie van het model.

Valtra+lanceert+vijfde+generatie+A%2Dserie
© Valtra

De A-serie bestaat nog steeds uit zeven modellen met vermogens van 75 tot 135 pk. Alle modellen zijn verkrijgbaar met een eenvoudige mechanische transmissie met twaalf versnellingen voor- en achteruit. De lichte driecilinders A75 tot A95 zijn ook te koop met een tweetrapspowershiftbak en daarmee 24 versnellingen voor en achteruit. Een kruipbak is optie voor een minimale snelheid van 100 meter per uur.

De viercilinders A105 en A115 zijn het populairst en met vier powershiftversnellingen, de HiTech4-bak te krijgen. Dat geldt niet voor de rest. Deze trekkers beschikken over de bekende powershuttle omkeerhendel met geïntegreerde handrem.


Stage V-motor

Alle modellen beschikken over een Stage V-motor met EGR-klep, SCR-injectie en DPF-filter en de vierpitters kregen er bovendien 5 pk bij. Het onderhoudsinterval is verlengd van 500 naar 600 uur. Omdat het merendeel van de A-serie trekkers worden verkocht met een voorlader, krijgen de trekkers met versnellingspook ook de beschikking over armleuningbediening. Het uiterlijk is op details gewijzigd in vergelijking met de vierde generatie en lijkt nu meer op de vorig jaar geïntroduceerde G-serie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer