Duport+bouwt+P%C3%B6ttinger+Terradisc+om+tot+bouwlandbemester
Nieuws
© Duport

Duport bouwt Pöttinger Terradisc om tot bouwlandbemester

Machinefabrikant Duport in het Overijsselse Dedemsvaart heeft een Pöttinger Terradisc 6001 omgebouwd tot bouwlandbemester. De schijveneg is gecombineerd met de Duport-mestopbouw tot een 'eigen' machine.

Percelen waar nog gewasresten staan, zoals groenbemester of aardappelloof, kunnen nu in één werkgang worden bemest. Dat was de oplossing waar Loonbedrijf Hulter in het Overijsselse Anerveen naar zocht. Met de huidige machine had Hulter bij het bemesten veel last van de gewasresten die vaak niet door een cultivator kapot kunnen worden gemaakt. Dat is nu verleden tijd.

De Terradisc heeft een dubbele rij schijven. Dit resulteert in een schijfafstand van 12,5 centimeter. De schijven hebben een diameter van 58 centimeter. Volgens Duport maakt dat de machine geschikt voor het gebruik bij het toedienen van drijfmest op percelen met groenbemester en op percelen na bijvoorbeeld de graanoogst.


Drijfmestopbouw

Duport monteerde een drijfmestopbouw op de Pöttinger Terradisc. De machine is voorzien van 24 uitlopen, met een onderlinge afstand van 25 centimeter. In combinatie met de schijveneg zorgt dit voor een egale mestverdeling, ook bij lage giften. De Duport-mestopbouw is verder voorzien van een Duport-mestverdeler, 50 millimeter rubber mestslangen op afschot gemonteerd voor exacte dwarsverdeling en instelbare loopwielen voor diepteregeling.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer