Fendt+Rogator+655+met+12+meter+brede+Duport%2Dbemester
Nieuws
© Meppelink

Fendt Rogator 655 met 12 meter brede Duport-bemester

Loonbedrijf Meppelink in Dalerveen heeft een nieuwe Fendt Rogator 655 met een 12 meter brede Duport-spaakwielbemester met 48 secties die gps zijn gestuurd.

Met de combinatie gaat het Drentse loonbedrijf vloeibare stikstof injecteren in de grond. Omdat de machine gps-RTK-gestuurd is, kan de bemesting tot op 1 centimeter nauwkeurig plaatsvinden.

De 48 spaakwielen zijn per spaakwiel in- en uit te schakelen door middel van gps-sectieaansturing. Op een werkbreedte van 12 meter gaat het dus om 48 secties. Meppelink kan met taakkaarten ook pleksgewijs werken.

Zelfrijdende machine

De Fendt Rogator 655 heeft een vermogen van 261 pk en een tankinhoud van 6.000 liter. Deze zelfrijdende machine is voorzien van extra brede banden en een luchtdrukwisselsysteem om de bodem te sparen.

Het voordeel van een zelfrijdende machine is het relatief lage gewicht en de wendbaarheid door de vierwielbesturing. Er kan een tankwagen achter, zodat de chauffeur altijd voldoende product op voorraad heeft.

Stikstof

De Duport-spaakwielbemester zorgt ervoor dat de stikstof dicht bij de wortels terechtkomt. Van der Stelt in Beverwijk levert de vloeibare meststoffen, waaronder Growsol 11. Dankzij een juiste samenstelling van verschillende stikstofsoorten komt deze meststof geleidelijk vrij en groeit het gewas gestaag door, ook onder droge en koude omstandigheden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
Meer weer