LTO+Nederland+heeft+een+bruggenbouwer
Column
© Maartje van Berkel

LTO Nederland heeft een bruggenbouwer

Naast het nieuws dat de Verenigde Staten een nieuwe president hebben, is dit ook bij LTO Nederland het geval. Zoals u allemaal heeft kunnen vernemen, hebben we sinds dinsdag een nieuwe voorzitter.

Ik ben ervan overtuigd dat we met Sjaak van der Tak een goede keuze hebben gemaakt. Iemand met een uitgesproken, frisse positieve blik naar voren. Iemand die met een enorme gedrevenheid, overtuiging, passie en enthousiasme voor onze leden aan de slag gaat.

In de zoektocht vroegen we u, de leden, over welke kwaliteiten de nieuwe voorzitter moest beschikken. Het overgrote deel gaf aan behoefte te hebben aan een verbinder die weet wat er speelt bij ondernemers in de agrarische wereld, iemand met hart voor de zaak die zich assertief inzet voor een toekomstbestendige sector. Ik sluit me daar van harte bij aan.

Net als aan de andere kant van de oceaan hebben we ook hier een bruggenbouwer nodig, iemand die verbinding kan brengen in een sterk gepolariseerde omgeving. Iemand die met alle partijen kan en wil praten, maar ook voor niemand aan de kant gaat en samen met ons wil werken aan draagvlak voor een sterk agrarisch Nederland. Ik weet zeker dat Sjaak aan deze voorwaarden voldoet.

Ik ben ervan overtuigd dat we met Sjaak van der Tak een goede keuze hebben gemaakt

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

Als oud-burgemeester, oud-voorzitter van Greenport Holland en, tot voor kort, voorzitter van Glastuinbouw Nederland staat Sjaak midden in de maatschappij. Hij weet hoe de politieke hazen lopen. Hij is iemand die de leden gaat opzoeken en daardoor snapt wat er leeft bij onze achterban.

En ten slotte hebben we met Sjaak iemand aan het roer met een goed netwerk in Den Haag. Ook niet onbelangrijk met het oog op de verkiezingen van 17 maart 2021.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  15° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
Meer weer