BMC Moerdijk test afvangen van CO2

Pluimveemestverbrandingscentrale BMC Moerdijk is een samenwerking aangegaan met Shell om CO2 af te vangen. De samenwerking moet de innovatieve 'Solid Sorbent Technology' naar de praktijk brengen.

BMC+Moerdijk+test+afvangen+van+CO2
© Pieter Stokkermans

Het gaat nu nog om een proefproject dat later dit jaar mogelijk wordt opgeschaald naar een demonstratieproject. De door Shell ontwikkelde technologie om kooldioxide (CO2) af te vangen uit rookgassen, moet leiden tot een reductie van 25 procent in afvangkosten en verwaarloosbare emissies, vergeleken bij bestaande vloeibare technologieën.

BMC zet pluimveemest om in duurzame elektriciteit. Met dit project wil BMC een tweede bijdrage leveren aan het klimaat. 'Het afvangen, opslaan en gebruiken van CO2 is essentieel in de wereldwijde inzet om klimaatverandering te verminderen en tegelijkertijd meer en schonere energie te leveren', reageert Rob Littel van Shell.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer