Revisie BMC Moerdijk duurt langer

De revisie van energiecentrale BMC Moerdijk duurt langer dan gepland. Dit heeft consequenties voor de verwerkingscapaciteit van pluimveemest.

Revisie+BMC+Moerdijk+duurt+langer
© Nieuwe Oogst

De oorspronkelijke planning was dat de onderhoudswerkzaamheden in de derde week van juni afgerond zouden worden en dat de installatie dan weer kon worden
opgestart. Dit gaat nu twee tot drie weken langer duren.

Nieuwe opslag

BMC Moerdijk verwerkt 9.000 ton pluimveemest per week, dit is een derde van het totale aanbod p de Nederlandse pluimveemestmarkt.

Om ook tijdens de grote revisie de verplichtingen jegens de pluimveehouders die lid zijn van Coöperatie DEP na te komen had de centrale onder andere geïnvesteerd in een nieuwe opslag voor 20.000 ton pluimveemest op het terrein van BMC Moerdijk.

Vertraging

Deze en andere opslagen raken nu vol. Daarom zegt het bedrijf nu extra opslaglocaties te zoeken om de mest bij pluimveehouders te kunnen blijven ophalen.

'Wij zijn ons ervan bewust dat deze vertraging ook de nodige impact zal hebben op andere partijen in de pluimveesector zoals pluimveehouders, transporteurs,
intermediairs', aldus algemeen directeur Kees de Regt.

Fipronil

De langere sluitingstijd van BMC is ook een domper voor een groep van pluimveehouders die nog sterk vervuilde fipronilmest op hun erf hebben liggen. Mengen met schone mest of herbemonstering biedt voor hen geen soelaas. BMC is de enige verwerker in ons land die vervuilde fipronilmest kan verbranden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer