Duurzame+afzet+pluimveemest+in+tv%2Duitzending
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Duurzame afzet pluimveemest in tv-uitzending

RTL7 zendt een bedrijfsreportage uit over de mestverbrandingscentrale BMC Moerdijk en DEP, de coöperatie van pluimveehouders voor de afzet van mest. De uitzending is zondagmiddag 23 september om 13.30 uur te zien.

In de korte reportage van drie minuten wordt de duurzame afzet van pluimveemest getoond. De reportage is te zien in het programma RTL Greenproject. Hierin laat RTL7 bedrijfsreportages zien van bedrijven die duurzaam ondernemen met als doel om het brede publiek kennis te laten maken met de laatste innovaties.

Vleeskuikenhouder Toine Verhoef uit Moerdijk vertelt in de reportage over zijn ervaringen met BMC en DEP en zijn keuze om deel te nemen aan DEP, de coöperatie van pluimveehouders voor de afzet van mest.

Groene elektriciteit

'DEP en BMC hebben de deelname toegezegd om te tonen hoe vooruitstrevend onze leden jaren geleden al waren door samen in een biomassacentrale te investeren en groene elektriciteit te gaan produceren uit pluimveemest. En met succes. Daarvoor mogen we die pluimveehouders dankbaar zijn. Daarnaast zal de uitzending ongetwijfeld positief bijdragen aan het imago van de pluimveesector', zegt directeur Wil van der Heijden van DEP.

Energiecentrale BMC Moerdijk verwerkt jaarlijks een derde van de totale productie van pluimveemest in Nederland. Door middel van verbranding van mest wekt BMC 285.000 megawattuur aan elektriciteit op. Dat is voldoende groene stroom om een stad ter grootte van Den Bosch geheel van elektriciteit te voorzien. Door middel van deze thermische conversie van pluimveemest produceert BMC daarnaast 60.000 ton aan hoogwaardige meststof.

Zondagmiddag 28 oktober, 13.30 uur is de herhaling van de uitzending op RTL7.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  60 %
Meer weer