Belg Peter Broeckx nieuw lid raad van commissarissen Vion

De Belg Peter Broeckx is toegetreden tot de raad van commissarissen van Vion. Broeckx heeft de Belgische nationaliteit en volgde 18 maart Ton van der Laan op.

Belg+Peter+Broeckx+nieuw+lid+raad+van+commissarissen+Vion
© Pieter Stokkermans

Vion maakte de benoeming van Peter Broeckx op 2 april bekend. Broeckx heeft brede internationale ervaring als bestuurslid in de agrarische sector en heeft een achtergrond in de melkveehouderij. Hij beschikt over bestuurlijke ervaring in tal van landbouwbesturen en -organisaties, zoals Boerenbond, Agri Investment Fund, Aveve en Covalis. Van 2007 tot 2015 was hij voorzitter van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (Vlam). Tot voor kort was hij voorzitter van de raad van commissarissen van CRV, de Nederlands-Vlaamse coöperatie voor rundveeverbetering.

Voorzitter Theo Koekkoek van de raad van commissarissen: 'We zijn blij Broeckx als nieuw lid van de raad van commissarissen van Vion te mogen verwelkomen. Met zijn managementervaring in de agrarische sector zal hij zeker waarde toevoegen aan de expertise van de huidige raad van commissarissen.'


Van der Laan afgetreden

Vion maakte tevens bekend dat Ton van der Laan na afloop van zijn tweede termijn op 18 maart 2021 is teruggetreden als lid van de raad van commissarissen. Hij was daar sinds 24 april 2014 lid van. 'Van der Laan bracht uitgebreide strategische kennis en bestuurlijke ervaring in voor een duurzamer landbouw- en voedingsgerelateerd bedrijf. Ik wil hem bedanken voor zijn bijdragen en wens hem het allerbeste', geeft bestuursvoorzitter Ronald Lotgerink aan.

De raad van commissarissen van Vion bestaat per 18 maart 2021 uit: Theo Koekkoek (voorzitter), Rogier Jacobs (vice-voorzitter), Marieke Bax, Martine Snels en Peter Broeckx.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer