ACM+eist+extra+onderzoek+overname+Van+Dam+door+VanDrie+Group
Nieuws
© Pixabay

ACM eist extra onderzoek overname Van Dam door VanDrie Group

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil meer onderzoek doen naar de gevolgen van de overname van A.J. van Dam Beheer door de VanDrie Group. De ACM wil weten wat de gevolgen hiervan zijn voor bijvoorbeeld melkveehouders en voor andere slachterijen.

Volgens de ACM is de VanDrie Group in de hele keten van de vleeskalversector actief en houdt het bedrijf zich bezig met de inkoop van kalveren, voer voor kalveren, kalverhouderij, kalverslachterij en verkoop van kalfsvlees. De VanDrie Group is marktleider in de kalversector. A.J. van Dam Beheer is vooral actief als handelaar van kalveren en in de kalverhouderij.


Als de partijen besluiten om hun overnameplannen door te zetten en bij de ACM een vergunning aanvragen, gaat de ACM de gevolgen van deze overname verder onderzoeken. Daarbij wordt gekeken naar de verschillende markten in de kalversector. De ACM wil weten welke gevolgen de overname heeft voor de positie van de melkveehouders, de concurrenten van de VanDrie Group en A.J. van Dam Beheer en de verkoop van gemeste kalveren aan slachterijen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer