ACM eist extra onderzoek overname Van Dam door VanDrie Group

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil meer onderzoek doen naar de gevolgen van de overname van A.J. van Dam Beheer door de VanDrie Group. De ACM wil weten wat de gevolgen hiervan zijn voor bijvoorbeeld melkveehouders en voor andere slachterijen.

ACM+eist+extra+onderzoek+overname+Van+Dam+door+VanDrie+Group
© Pixabay

Volgens de ACM is de VanDrie Group in de hele keten van de vleeskalversector actief en houdt het bedrijf zich bezig met de inkoop van kalveren, voer voor kalveren, kalverhouderij, kalverslachterij en verkoop van kalfsvlees. De VanDrie Group is marktleider in de kalversector. A.J. van Dam Beheer is vooral actief als handelaar van kalveren en in de kalverhouderij.


Als de partijen besluiten om hun overnameplannen door te zetten en bij de ACM een vergunning aanvragen, gaat de ACM de gevolgen van deze overname verder onderzoeken. Daarbij wordt gekeken naar de verschillende markten in de kalversector. De ACM wil weten welke gevolgen de overname heeft voor de positie van de melkveehouders, de concurrenten van de VanDrie Group en A.J. van Dam Beheer en de verkoop van gemeste kalveren aan slachterijen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 11°
  5 %
 • Woensdag
  22° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  20° / 15°
  20 %
Meer weer