VanDrie Group neemt deel A.J. van Dam Beheer over

De VanDrie Group heeft een principeakkoord bereikt met A.J. van Dam Beheer over het volledig overnemen van de Nederlandse activiteiten in de kalversector.

VanDrie+Group+neemt+deel+A%2EJ%2E+van+Dam+Beheer+over
© Johan Wissink

A.J. van Dam Beheer uit het Friese Tietsjerk is onder meer actief in de handel in en het op contract houden van kalveren. Het bedrijf is in 1979 gestart door de familie Van Dam. Inmiddels heeft het bedrijf veertien medewerkers en een omzet van 120 miljoen euro. Met de overname van de Nederlandse activiteiten blijft de werkgelegenheid behouden.

De activiteiten van A.J. van Dam Beheer buiten Nederland worden door het bedrijf onverminderd en zelfstandig voortgezet. Daarbij gaat het om Van Dam Naturalys GmbH in Duisland en Dampol in Polen.


2.500 medewerkers

De VanDrie Group is ook een Nederlands familiebedrijf. Het maakt producten op het gebied van kalfs- en rundvlees, (kalver)voeders, zuivelgrondstoffen en kalfsvellen. Met een omzet van 2 miljard euro biedt het bedrijf werkgelegenheid aan ongeveer 2.500 mensen.

De overname ligt ter goedkeuring voor aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De bedrijven verwachten dat de ACM de goedkeuring spoedig zal afgeven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer