Groene Weide Meststof vindt gretig aftrek

Het voorjaar is een goed moment om te bemesten. Zo ook in het Gelderse Beltrum, waar loonbedrijf Groot-Zevert Groene Weide Meststof uitrijdt. Deze kunstmestvervanger heeft een samenstelling die volgens producent Groot-Zevert Vergisting ideaal is voor de grasgroei.

Groene+Weide+Meststof+vindt+gretig+aftrek
© Jan Van Den Brink Fotografie

De meststof wordt deels herwonnen na de vergisting van varkensdrijfmest. En de stof vormt in combinatie met urean en ammoniumsulfaat een product met een goede verhouding tussen stikstof, zwavel en kalium, weet Arjan Prinsen van Groot Zevert Vergisting.

'In de eerste en tweede snede heeft het gewas meer zwavel nodig. Na die twee sneden kunnen we het zwavelgehalte iets terugschroeven. Vanaf de derde snede is kalium juist belangrijker', stelt Prinsen.


Pilot 'Kunstmestvervangers'

De meststof mag binnen het zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn via de pilot 'Kunstmestvervangers' worden uitgereden in de Achterhoek. Ook binnen het zevende programma verwacht Prinsen deze ruimte. Hij gaat ervan uit dat de meststof in januari 2023 wordt goedgekeurd en opgenomen in het beleid.

Groot Zevert kan inmiddels bijna alle Groene Weide Meststof kwijt. Dit product wordt het hele jaar door opgeslagen in regionale depots in de buurt van de klant. De pilot startte vier jaar geleden met tien boeren. Dit jaar is tot nu toe 4.500 kuub uitgereden op 900 hectare. 'Maandag zijn we klaar met de eerste snede met deze meststof, die prima kan concurreren met kunstmest', besluit Prinsen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer