CDA-gedeputeerden Limburg stappen op na tumult over subsidie

De twee Limburgse CDA-gedeputeerden Hubert Mackus (Landbouw, Landschap en Mobiliteit) en Ger Koopmans (Cultuur, Financiën en Integratie) zijn vrijdagmorgen opgestapt.

CDA%2Dgedeputeerden+Limburg+stappen+op+na+tumult+over+subsidie
© Twan Wiermans

Aanleiding is de twijfel die er is gerezen over de besteding van subsidiegelden door voormalig Limburgs CDA-gedeputeerde en directeur Herman Vrehen van landschapsorganisatie IKL. Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen in Limburg (IKL) is een van de partners van de provincie bij het landschapsbeheer.

'Uit de gesprekken die ik de afgelopen dagen hierover heb gevoerd, rijst voor mij het beeld dat er op onoorbare wijze is omgegaan met de besteding van subsidiegelden van de provincie en met het verstrekken van opdrachten door hemzelf aan hemzelf en door hem aan derden', schrijft Hubert Mackus in een brief aan Provinciale Staten. 'Daar draagt natuurlijk vooral de heer Vrehen in persoon zelf verantwoordelijkheid voor. Ik ga ervan uit dat het lopende onderzoek vanuit IKL de onderste steen boven zal brengen.'


Verantwoordelijkheid

Mackus voelt als portefeuillehouder voor Landbouw en Landschap hierin zelf ook een verantwoordelijkheid, schrijft hij. 'Ik vind dat de kracht van samenwerking niet mag worden geschaad door twijfel over de manier waarop organisaties of personen omgaan met publieke gelden. Die twijfel heb ik niet kunnen voorkomen, ondanks het feit dat ik altijd dicht op de dossiers heb gezeten en er alles aan heb gedaan om toe te zien op de juist uitvoering van het beleid. En daarom dien ik per direct mijn ontslag in als lid van het college van Gedeputeerde Staten.'

Het college van Gedeputeerde Staten spreekt in een reactie zijn waardering uit voor de 'grote bijdrage en inzet' die beide gedeputeerden in het extraparlementaire college hebben geleverd voor de ontwikkeling van de provincie en haar inwoners.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer