Afrikaanse+varkenspest+op+zeugenbedrijf+in+West%2DPolen
Nieuws
© Varkens Archief

Afrikaanse varkenspest op zeugenbedrijf in West-Polen

Op een zeugenbedrijf met duizend zeugen in West-Polen is Afrikaanse varkenspest vastgesteld. Het is de eerste uitbraak van de ziekte op een varkensbedrijf in Polen dit jaar.

De uitbraak is op 17 maart vastgesteld. De laatste uitbraak op een varkensbedrijf in Polen was op 28 oktober 2020.

Op het zeugenbedrijf zijn bijna 16.000 varkens aanwezig. Het bedrijf ligt in West-Polen, net buiten het risicogebied van de laatste uitbraken bij gehouden varkens in dit gebied. Rond het bedrijf zijn de afgelopen tijd wel met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijnen gevonden. Het totale aantal uitbraken bij wilde zwijnen in Polen is opgelopen naar 818 sinds 1 januari dit jaar.


Duitsland

De uitbraak in Polen laat zien welke risico's varkensbedrijven in Duitsland lopen. Tot nu toe is het gelukt om de bedrijven vrij te houden van een besmetting met Afrikaanse varkenspest. In totaal zijn er nu 852 wilde besmette wilde zwijnen gevonden in Duitsland sinds de eerste uitbraak van Afrikaanse varkenspest op 10 september.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer