Weidemann komt met luxere Stage V-shovel

De Weidemann Hoftrac 1390 is de opvolger van de 1380 en heeft een Yanmar-motor die voldoet aan de Stage V-emissie-eisen. Er is keuze uit een vermogen van 25 pk, 45,3 pk of 54,5 pk.

Weidemann+komt+met+luxere+Stage+V%2Dshovel
© Weidemann

Het kipvermogen van de shovel ligt tussen de 1.610 en 2.100 kilo. De elektronisch gestuurde aandrijving, genaamd ecDrive, is nieuw ontwikkeld en brengt het vermogen beter over. De versie van 25 pk heeft geen uitlaatgasbehandeling nodig om te voldoen aan Stage V en rijdt 20 kilometer per uur. De grotere versies hebben een dieselpartikelfilter (DPF) en een DOC-katalysator en rijden maximaal 30 kilometer per uur.

De hydrauliek heeft een opbrengst van 41,6 liter per minuut en op de grotere modellen 49,4 en 58,5 liter per minuut. Optioneel is er een pomp met 84 liter per minuut te krijgen voor constant gebruik, zoals bij klepelmaaiers op veegmachines. Handig daarbij is dat de ecDrive het mogelijk maakt om met handgas te werken, terwijl de snelheid onafhankelijk met het rijpedaal of een cruisecontrol is te kiezen in kleine stapjes van 0,10 kilometer per uur. Bij te zware belasting wordt eerst de rijsnelheid verlaagd, zodat het werktuig zolang mogelijk over het volle vermogen beschikt.


Assen

Er keuze uit verschillende assen voor een duwkracht van 22,7 of 26,4 kilonewton. Optioneel is er een trekhaak voor een aanhanger van 3,5 ton. De sperdifferentieel werkt op beide assen. De bestuurdersplek is opnieuw ingericht en een stuk ruimer geworden. Als de bestuurder de stoel verlaat, wordt de motor direct uitgezet. Er zijn twee ledlampen voor en één ledlamp achter met cominghomefunctie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer