Maatregelen Gelderse maneges tegen rhinovirus

Paardenbezitters rondom Nijmegen maken zich zorgen en nemen maatregelen, meldt Omroep Gelderland. Afgelopen week kwam er nieuws uit Duitsland dat er net over de grens bij Groesbeek zeventien paarden zijn overleden.

Maatregelen+Gelderse+maneges+tegen+rhinovirus
© Persbureau Noordoost

Het vermoeden bestaat dat de dieren aan het zeer besmettelijke rhinovirus zijn gestorven. Half oktober was er een uitbraak van het rhinovirus in Nederland. Op een manege in Lelystad overleden vijf paarden.


Peter Stins van Dierenartsenpraktijk Groesbeek benadrukt dat de onderzoeken naar de doodsoorzaak van de Duitse paarden nog niet zijn afgerond. 'Er is rondom Groesbeek nog geen enkel bedrijf besmet', meldt Stins. De maatregelen die de maneges nemen zijn ter preventie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer