Schouten+boos+over+lekken+toekomststudie+kalverhouderij
Nieuws
© Dirk Hol

Schouten boos over lekken toekomststudie kalverhouderij

Minister Carola Schouten van LNV is boos dat een rapport is gelekt waarin het einde van de kalversector in Nederland wordt aangekondigd. 'Dit is op alle fronten heel schadelijk', vindt ze.

Het NOS Journaal berichtte over het onderzoek dat in opdracht van het ministerie van LNV is uitgevoerd. 'De kalversector wordt in bepaalde scenario's kleiner of verdwijnt zelfs helemaal, terwijl de rol van de melkveehouder zal veranderen', meldt het rapport volgens de NOS.

Schouten zegt het conceptrapport van eind januari nog helemaal niet onder ogen te hebben gehad. Het moet nog naar de Tweede Kamer worden gestuurd. 'Het is absoluut verkeerd dat er op deze manier stukken worden gelekt', reageert ze. De landbouwminister snapt de onrust en verbazing in de sector. 'Dit is niet hoe ik vind dat het moet.'


Schouten benadrukt dat ze in gesprek wil blijven met de kalverhouderij. 'Ik betreur het echt.' Het rapport moet op het ministerie nog worden besproken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer