Dewa maakt rvs-tanks beschikbaar voor lichter mesttransport

Machinebouwer Dewa heeft een rvs-mengmesttank ontwikkeld die opmerkelijk lichter is dan een vergelijkbare stalen tank.

Dewa+maakt+rvs%2Dtanks+beschikbaar+voor+lichter+mesttransport
© Dewa

Gewicht blijft zowel bij transport als bij veldwerk een heet hangijzer. Overgewicht tijdens transport kan leiden tot dure boetes. Te veel gewicht in het veld heeft structuurschade tot gevolg. Daarom heeft Dewa in het Belgische Evergem een lichtere tank ontwikkeld.

Een volle mengmesttank met een stevige trekker ervoor overschrijdt al snel het maximaal toegelaten gewicht op de weg. Diezelfde combinatie rijdt van de weg het veld op en zorgt daar mogelijk voor structuurschade en bodemverdichting.

De broers Jan en Frank De Walsche gingen op zoek naar een oplossing om lichtere tanks te bouwen. Ze vonden deze in de vorm van rvs. Een tank in rvs is tot 40 procent lichter dan een vergelijkbare verzinkte stalen tank. Daarnaast is rvs steviger, lichter, slijtvast en heeft het een hoger afwerkingsniveau dan gewoon staal.


16 tot 29 kubieke meter

De nieuwe rvs-mengmesttanks van Dewa zijn er met een inhoud van 16 tot 29 kubieke meter en in twee- of drieassige uitvoering. Dankzij de gewichtswinst blijft een drieassige tank met 29 kubieke meter inhoud en zonder wielaandrijving binnen de wettelijke normen op het gebied van gewicht. De tanks kunnen als een vaste constructie op een Dewa-onderstel worden gebouwd of als opbouw op een wisselchassis, in combinatie met bijvoorbeeld een silagebak.

De tanks kunnen in hondengang achter de trekker meerijden, een vaak gevraagde optie. Standaard zijn de tanks van Dewa uitgerust met een touchscreenbediening. De eerste rvs-tanks zijn intussen in gebruik genomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer