Nedersaksen houdt vast aan regels voor mesttransport

De Duitse deelstaat Nedersaksen schrapt aanvullende regels voor het transport van mest uit Nederland niet aan.

Nedersaksen+houdt+vast+aan+regels+voor+mesttransport
© mestverwerken.wur.nl

Dat blijkt uit de antwoorden van staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) op vragen van Tweede Kamerlid Helma Lodders (VVD). Zij wilde opheldering over de belemmeringen van de mestexport naar Duitsland. Ze wil weten of de extra regels strookt met het Europese beleid.

Van Dam meldt dat er al geruime tijd verschil van inzicht is tussen Nederland en Nedersaksen over welke EU-regelgeving van toepassing is op grensoverschrijdend transport van gehygiëniseerde dierlijke mest.

'Specifiek gaat het over de vraag of gehygiëniseerde dierlijke mest valt onder der regels van de Verordening dierlijke bijproducten, of van de Afvalstoffenverordening. Naar aanleiding hiervan heb ik de Europese Commissie gevraagd om duidelijkheid te geven over de toepassing van deze regelgeving.'

Niet wijzigen

Het standpunt van de Europese Commissie bevestigt volgens Van Dam de zienswijze van Nederland. Maar Nedersaksen wil desondanks haar beleid niet wijzigen.

'Uit het antwoord van het Ministerie van Voedsel, Landbouw en Consumentenbescherming van Nedersaksen komt naar voren dat men geen beleidswijziging voorziet', aldus Van Dam.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer